Look at the life from this side Erasmus+

Erasmus+ Gençlik Programları kapsamında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı ( Türkiye Ulusal Ajansı ) tarafından finanse edilen, Ankara Eğitim Gönüllüleri Derneği işbirliği ile organize edilen, “Look at the life from this side” projesi tamamlandı. 17-24 Şubat 2019 tarihleri arasında 8 gün süreli gerçekleştirilen projede Türkiye, Polonya, Hırvatistan, İtalya, Slovakya ve İspanya ülkelerinden toplam 43 katılımcı yer aldı. Down sendromu üzerine bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarının yapılması amaçlanan projede, Trizomi 21 üzerine uluslararası bir değerlendirme ve çıktıların oluşturulması sağlandı. Down sendromu üzerine çalışmalarda bulunan kurum ve kuruluşlarında yer aldığı projede, Trizomi 21 üzerine gerçekleştirilen çalışmalar, rehabilete alanları ve sendromlu bireylerin ihtiyaç ve önerilerine yer verildi. Down sendromlu bireylerinde katılımının sağlandığı proje ile, özellikle down sendromuna sahip bireylerin mevcut ihtiyaçlarının ilk ağızdan dinlenmesi ve proje ile sosyal hayata katılımının arttırılmasına destekte bulunuldu. Proje Erasmus+ programının bir parçası olarak, pek çok farklı bilgi, beceri ve deneyime sahip gençler arası iletişim ve diyalogun desteklenmesi ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler ile ortak bir payda ile işbirliği sürecinin desteklenmesi sürecine de oldukça katkı sağladı. Kültürler arası çalışmaların da gerçekleştirilediği proje sürecinde, tematik konulara ek olarak farklı kültür, yaşayış biçimi ve deneyimlerin paylaşılması ve tanınması sürecinde de önemli bir rol oynadı. ANDER yönetimi kurulu başkanı YILMAZ, günümüzde önemli bir sorun niteliğini taşıyan engelli bireylerin sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımı süreci üzerine, farkındalık bilincinin oldukça önemli bir yere sahip olduğunu, bu bilincin arttırılması sürecinde toplumsal dayanışma ve eğitim programlarının oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Bu bağlamda, Erasmus+ programının verdiği desteklerin önemine de değinen YILMAZ, programdan potansiyel bireylerin yanı sıra engelli statüsünde bulunan bireylerinde faydalanıcı olabileceğine vurgu yaptı. Ülkemizin AB ye giriş sürecinde Erasmus+ programının Avrupalı kurum/ kuruluş ve bireyler ile iletişim ve işbirliği sürecine oldukça büyük bir katkı sağladığına da değinen YILMAZ, Türkiye Ulusal Ajansı ve projeden faydalanıcı olan kurum ve bireylere teşekkürlerini iletti. Projeden kareler;

 

                                                            

Tarih : 13.6.2019
Paylaş
 
“Get Involved in ESC..
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 16-21 Aralık 2020 tarihinde Antalyada düzenlenen “Get Involved in ESC - Interregional P..
Read more >
It's all Greek to Gr..
Derneğimizin de katılımı ile Erasmus+ Gençlik Değişimleri programı kapsamında uygulanan "It's all Greek to me" projesi, ..
Read more >
Gönüllülük Çalıştayı..
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle TC İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından d..
Read more >