On the way to entrepreneurship / Girişimcilik Yolunda Projesi

      21 - 28 Aralık tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirdiğimiz On the way to entrepreneurship / Girişimcilik Yolunda isimli projemiz ile farklı kültür bilgi ve yeteneklere sahip gençlerin kendi bilgi ve deneyimlerini diğer katılımcılar ile paylaşmaları, aynı zamanda birlikte hareket ederek farklı fikirler ile yeni kazanımlar elde edebilmeleri sağlandı. Portekiz, Gürcistan, Belarus İtalya, Sırbistan ve Azerbaycan'dan toplam 39 kişi ile gerçekleştirilen projemizde tema olarak Gençlik girişimi ve aktif katılım ele alındı. Çok ortaklı tasarlanan proje ile konunun ulusal ve uluslararası boyutta kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi sağlandı. Programdan faydalanma oranı düşük olan komşu ortak ülkelerin projemize eş faydalanıcı olarak katılım yapması sağlanmış ve bu ülkelerden seçilen belkide daha önce hiç yurtdışı tecrübesi bulunmayan sosyal,ekonomik ve kültürel anlamda imkanı kısıtlı gençlerin projemize dahil edilmesi projeye artı değerler sağladı. Proje ile hedeflenen; topluluğa hitap etmek, öz güven kazanmak, birlikte hareket etmek, takım ve grup çalışması yetkinliğinin kazandırılması, girişimcilik ve aktif katılımın desteklenmesi, dil becerilerinin arttırılması, deneyim ve tecrübelerin paylaşılması, uluslararası alanda dostluk ve işbirliği ağının genişletilmesi gibi konulara uygulanan yaygın eğitim metotları ile başarı bir şekilde ulaşılmış, projeye katılım sağlayan her gencin projeden en verimli şekilde faydalandırılması sağlanmıştır. 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Gençlik Merkezi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ziyaretleri gerçekleştirilen projede, ele alınan temel konu olan ''Gençlik girişimi ve aktif katılım'' üzerine kurumların gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamlı bir şekilde katılımcılarımıza sunularak bilgilendirilmeleri sağlandı. Gençlik merkezinde aktif olan kurslar ve boş zaman etkinlikleri üzerine gerçekleştirilen çalışmalar katılımcılarımıza tanıtılarak mangala, santraç ve sportif faaliyetlere katılım yapmaları sağlandı. 21 aralıkta başlayan proje 28 aralık tarihinde sonlandırıldı.

 

Projeden kareler; 

                                                               0              

 

Tarih : 29.7.2016
Paylaş
 
“Get Involved in ESC..
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 16-21 Aralık 2020 tarihinde Antalyada düzenlenen “Get Involved in ESC - Interregional P..
Read more >
It's all Greek to Gr..
Derneğimizin de katılımı ile Erasmus+ Gençlik Değişimleri programı kapsamında uygulanan "It's all Greek to me" projesi, ..
Read more >
Gönüllülük Çalıştayı..
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle TC İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından d..
Read more >