Asude Sollar

Erasmus+ programı ile tanışma sürecim okulumda kısa süreli evs yapan bir arkadaşım ile gerçekleşti, İtalya'nin pavia bölgesinde yaptığı evs programı sonrası kazandığı deneyim ve yetkinliklerden bahseden ve beni şiddetle Erasmus yapmaya yönlendiren arkadaşım, erasmus'a ilk adım atmamı sağlayan kişi oldu. Bu süreçten sonra Erasmus+ nın biz gençlere tanıdığı fırsatların ve programların içeriğini araştırmak üzere yol koyuldum, pek çok dernek ve Eurodesk temas noktası ile temas kurdum takib eden süreçte sosyal medyayı oldukça etkili kullandım, haftalarca bana uygun projeleri araştırdım. Evs ve kısa süreli gençlik programları için katılımcı çağrısına çıkan bir çok kuruluşun projesine başvuru yaptım, üstelik hem dil becerim hemde okuduğum alan bu projelere katılmak için önemli derecede avantaj sağlarken, ancak hiçbir proje için geri dönüş alamadım. İnsan gençken özellikle üniversite öğrencisiyken farklı kültürleri, bakış açılarını, deneyimleri ve ülkeleri görmek yaşamak istiyor, yılmadım ve başvurularıma devam ettim ancak yine bir sonuç alamadım. Yaklaşık 1 sene sonra sosyal medya vasıtası ile ANDER ile tanıştım, Yurtdışında gerçekleştirilecek bir proje için katılımcı çağrısı yayımlamışlardı, umudumu yitirsem de başvurmaktan geri kalmadım :) başvurumdan 2 gün sonra beni aradılar ve potansiyel katılımcıların belirlenmesi için yapılacak toplantıya davet edildim, dernekte gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 40 kişilik bir grup katıldı, gerçekten benden iyi olduğunu hissettiğim insanlar vardı ve sadece 6 kişi belirlenecekti bu proje için, şansım düşüktü lakin çok güzel karşılandıK. Erasmus+ programı ve proje içeriği hakkında dernek yetkililerince bilgilendirme yapıldı, katılımcıların belirlenme kriterleri üzerinde duruldu, bizlerin fikir ve görüşlerine yer verildi oldukça verimli bir toplantıydı.  Yaklaşık bir hafta sonra sonuçlar açıklandı ve proje katılımcı arasında yer aldım. Farklı ülkelerden farklı kültür ve bakış açılarından pek çok insan ile tanışma ve işbirliği yapma şansı elde ettim. Bana bu şansı verdiğin, sıcakkanlı ve güler yüzlü olduğun için teşekkürler ANDER :)

Tarih : 16.7.2018
Paylaş
 
“Get Involved in ESC..
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 16-21 Aralık 2020 tarihinde Antalyada düzenlenen “Get Involved in ESC - Interregional P..
Read more >
It's all Greek to Gr..
Derneğimizin de katılımı ile Erasmus+ Gençlik Değişimleri programı kapsamında uygulanan "It's all Greek to me" projesi, ..
Read more >
Gönüllülük Çalıştayı..
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle TC İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından d..
Read more >